Červené víno

38 položiek celkom

Cena

29225
129225

Druh vína

Obsah alkoholu

Odroda

Rok

Vinárska oblasť

Zobrazených položiek: 38
Acantus Cabernet Sauvignon Bodegas Olarra 2021
€57 –47 %
€29,94 / kartón
353K
San Silvano Sangiovese
€59,94 –47 %
€31,50 / kartón
2274K
Mount Penrice Prestige Shiraz
€39 –15 %
€33 / kartón
2733K
Caballo d'Oro Valdepeñas DO Reserva 2018
Zlato
€77,94 –50 %
€39 / kartón
116K
La Catedral Rioja Crianza
Zlato
€53,94 –28 %
La Catedral Rioja Crianza
Skladom (>5 kartón)
€39 / kartón
2543K
Pierre Baptiste Merlot-Cabernet Sauvignon  2020 Pays d'Oc
€63 –38 %
€39 / kartón
78K
Val Conde Utiel Requena DO Reserva
Zlato
€65,94 –41 %
€39 / kartón
230K
Casa Bardonecca Collezione Famiglia Verdeca IGT Puglia
€65,94 –36 %
€41,94 / kartón
2721K
OXTE Red Blend Tinto Joven
€47,94 –13 %
OXTE Red Blend Tinto Carinena
Skladom (2 kartón)
€41,94 / kartón
2585K
Skoonuitsig Prestige Shiraz Cabernet
€59,94 –30 %
€41,94 / kartón
108K
Vallaresso Chianti DOCG
Striebro
€63 –33 %
€41,94 / kartón
2305K
Casa Bardonecca Collezione di Famiglia Primitivo Puglia IGT  Apulie
€45 / kartón
2301K
Bella Vittoria Bardolino Classico Superiore
Striebro
€65,94 –27 %
€47,94 / kartón
2643K
Colle del Grifo Umbria IGT Sangiovese
€71,94 –33 %
€47,94 / kartón
1820K
Sicanelli Nero d'Avola Sicilia DOC
Striebro Zlato
€77,94 –38 %
€47,94 / kartón
2330K
8423513000275 detail
€57 –11 %
Azabache Crianza Rioja
Skladom (>5 kartón)
€51 / kartón
2624K
Onorio Sangiovese IGT Umbria
€59,94 –15 %
€51 / kartón
1814K
Vallaresso Chianti Riserva
€83,94 –39 %
€51 / kartón
252K
Water Dancer Cabernet Sauvignon Merlot
€77,94 –35 %
€51 / kartón
1881K
Bodegas Olarra Cerro Añon Rioja DOC Crianza
Bronz Striebro
€52,50 / kartón
101K
Bodegas Olarra Añares Rioja Reserva
€83,94 –36 %
€53,94 / kartón
72K
Sekeida 'Mountain Vineyard' Garnacha2
€53,94 / kartón
2576K
Vallaresso Toscana IGT Rosso  2019 Toskánsko
€69 –22 %
€53,94 / kartón
2218K
La Enfermera Selección  Toro DO
La Enfermera Selección Toro DO
Skladom (>5 kartón)
€55,50 / kartón
2384K
alceno twelve
€89,94 –33 %
€59,94 / kartón
319K
Bufalo Nero Governo
€77,94 –23 %
€59,94 / kartón
2546K
Duca di Saragnano Governo
€81 –26 %
€59,94 / kartón
2129K
Ammone Puglia Rosso Appassimento
€63 / kartón
1817K
Azabache Rioja Reserva 2017
€77,94 –15 %
Azabache Reserva Rioja
Skladom (1 kartón)
€65,94 / kartón
2625K
Prados Colección Syrah Tinto
€79,50 –15 %
€67,50 / kartón
1437K
Bodegas Olarra Cerro Anon Rioja DOC Reserva
Striebro
€95,94 –25 %
€71,94 / kartón
486K
The Blend Collezione Privata Vino Rosso d'Italia
€101,94 –29 %
€71,94 / kartón
2354K
Château Lestage Montagne Saint-Émilion  Bordeaux
€81 / kartón
2472K
Cave de Mazenay Nuits Saint Georges AOP
€323,94 –31 %
€225 / kartón
2656K

cervene_1_2

Červené víno

Červené víno sa vyrába zo šťavy modrého hrozna. Potom, čo sa hrozno zožne, je rozhodnuté, či sa použijú na fermentáciu aj stonky a iné časti rastliny. Stonky obsahujú triesloviny, ktoré môžu vínu dodať horkastú chuť.

Akonáhle prídu rozdrvené hrozno do kontaktu s kvasinkovými bunkami, kvasinky spustia proces (fermentáciu), počas ktorého sa cukry z hrozna premenia na alkohol. Znie to celkom ľahko, ale tento proces má niekoľko variantov. Vinár vyrábajúci špičkové červené vína musí byť teda veľmi zručný a nadaný.

Kvalita červeného vína záleží na spôsobe, akým sú hrozno zozbierané. Napríklad hrozno, ktoré sa zbierajú ručne, je tej najvyššej kvality, pretože nezrelé a zhnité hrozno sa okamžite vytriedia a môžu byť odstránené starostlivejšie, rovnako ako ďalšie položky, ktoré do fermentácie nepatria, ako sú kamene, listy, atď. To je dôležité najmä v červeného vína, pretože počas fermentácie je rmut neustále v kontakte so šupkou a semenami hrozna. Pokiaľ nie je výber vykonaný správne, existuje riziko „podivných“ chutí, ktoré sa môžu vo víne prejaviť. Ručný zber a dobrá filtrácia pred začiatkom fermentácie zaisťujú najčistejšie víno.

Proces zrenia

Pokiaľ stonky nie sú súčasťou fermentácie, sú hrozno mechanicky odstopkované. Potom sa hrozno rozdrví a rmut sa prečerpá do kvasného suda. Počas procesu fermentácie sa cukry menia na alkohol a na povrchu rmutu vzniká tzv. „matolínový klobúk”. Rmut sa buď pravidelne čerpá cez neho alebo sa matolínový klobúk pravidelne ponára do rmutu s cieľom zvýrazniť vôňu a farbu vína.

Proces fermentácie trvá medzi desiatimi a pätnástimi dňami v závislosti od oblastí, v ktorých sa víno vyrába. Potom mladé víno zreje v dubových sudoch, ako nových tak aj starších. Nové dubových sudy dávajú vanilkovú arómu a dodatočné triesloviny. Staršie sudy poskytujú komplexnejšiu chuť a viac kyslíka. Okrem staroby je to aj veľkosť suda, ktorá ovplyvňuje chuť vína. Všeobecne platí, že proces zrenia trvá osem až dvadsaťštyri mesiace.