Tenuta Valleselle ’Aureum Acinum’ DOCG Amarone della Valpolicella Classico Benátsko

€162 / kartón €27 / 1 ks
Skladom (1 kartón)

Hustá, koncentrovaná teplá červeno-čierna. Hlboká a bohatá vôňa s čokoládami Mon Chérie, cassis, ríbezľami, malinou a vanilkou. Silné a plné v chuti, pretkané dymovým opečeným dubom, džemom z červenej čerešne, čiernym ovocím, karamelom, čokoládou a korením s krásnou rovnováhou. Svieže, koncentrované Amarone z bohatého ročníka. Zrelo 18 mesiacov vo francúzskom a americkom dube. 60% Corvina, 25% Corvinone, 15% Rondinella. 15% alk. Vynikajúci s gorgonzolou, rizotom all'amarone a kuracím mäsom teriyaki. Vynikajúce teraz (odporúčané dekantovanie), pitie do roku 2030+. 

Detailné informácie

Podrobný popis

Hustá, koncentrovaná teplá červeno-čierna. Hlboká a bohatá vôňa s čokoládami Mon Chérie, cassis, ríbezľami, malinou a vanilkou. Silné a plné v chuti, pretkané dymovým opečeným dubom, džemom z červenej čerešne, čiernym ovocím, karamelom, čokoládou a korením s krásnou rovnováhou. Svieže, koncentrované Amarone z bohatého ročníka. Zrelo 18 mesiacov vo francúzskom a americkom dube. 60% Corvina, 25% Corvinone, 15% Rondinella. 15% alk. Vynikajúci s gorgonzolou, rizotom all'amarone a kuracím mäsom teriyaki. Vynikajúce teraz (odporúčané dekantovanie), pitie do roku 2030+. 
 
Amarone di Valpolicella je vždy zmesou odrôd Corvina, Corvinone a Rondinella. Iba hŕstka iných odrôd hrozna je povolená v obmedzenom percentuálnom množstve. Hrozno pre Amarone sa zbierajú v posledných desiatich dňoch v septembri av prvom týždni októbra. Celé a zdravé trsy sa potom rozložia na sušenie vo veľkých halách: proces zvaný Appassimento. 
Appassimento 
 
Je veľmi dôležité, aby hrozno zostalo zdravé a nebolo napadnuté hnilobou. Preto je cirkulácia vzduchu v týchto kôlňach veľmi starostlivo sledovaná a prebieha neustála kontrola plesní a hniloby. Trsy schnú niekedy až štyri mesiace na drevených alebo plastových stojanoch, na bambusových rohožiach alebo zavesené na kohútych trámoch. 
 
 
Amarone della Valpolicella 2018 
 
Po vysušení nasleduje lisovanie a fermentácia, ktorá môže prebiehať rôznymi spôsobmi. Zrenie potom prebieha vo veľkých sudoch zo slavónskeho duba alebo na francúzskych barikových sudoch. Aj tu existuje mnoho faktorov, ktoré znamenajú, že jedno víno Amarone nie je rovnaké ako druhé. A to sme ešte ani nespomenuli veľké rozdiely v pôde vo Valpolicelle. 
 
Existujú 3 rôzne regióny, 13 údolí a mnoho podzón a crus. Konečným výsledkom je však vždy plné, tmavé talianske červené víno s ovocným, skôr sladkým dojmom. A to nielen kvôli mierne vyššiemu obsahu zvyškového cukru, ale aj kvôli vysokému percentu alkoholu. Niektoré štýly Amarone môžu zrieť po dlhú dobu a iné sú určené pre mladšie pitie. 

Dodatočné parametre

Kategória: Červené víno
Druh vína: Suché víno
Krajina: Taliansko
Odporúčaná teplota podávania: 16-18 °C
Odporúčané servírovanie: Gorgonzola,rissoto
Odroda: Corvina, Rondinella, Corvinone
Rok: 2018
Typ farby: Červené víno
Vinárska oblasť: Benátsko
Zranie: 18 mesiacov v dubovom sude
sada: /tenuta-valleselle--aureum-acinum--docg-amarone-della-valpolicella-classico-box/
lahev: /tenuta-valleselle--aureum-acinum--docg-amarone-della-valpolicella-classico/

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: