Mezzatia Primitivo-Negroamaro Da Uve Leggermente Appassite 2021 Apulie

€18,50 –32 %
Mezzatia Primitivo Negroamaro Da Uve Leggermente Appassite
€18,50 –32 % €12,50 / ks
Skladom (>5 ks)

Rubínovo červené víno s vynikajúcou chuťou. Víno za to vďačí metóde "apassite", odvodenej od techniky, ktorá sa používa na výrobu Amarone: hrozno sa čiastočne vysuší, čím sa stratí veľa šťavy, pričom šťava, ktorá zostane v šupke, je veľmi koncentrovaná. Výsledkom je krásne víno so zmyselnou vôňou černíc, čerešní, sladkých sliviek a nádychom sladkého drievka. Zamatovo hladké na podnebí vďaka zreniu vo francúzskom dubovom dreve. Luxusné víno, s chuťou pripomínajúcou hrušku, vanilku, mokku a bobkový list.

Detailné informácie

Podrobný popis

Tu v Salente, pulzujúcom vinárskom srdci Apúlie, sa miestne hrozno Primitivo a Negroamaro spája vo fľaši po tom, čo sa podrobí slávnemu ošetreniu nazývanému Appassite. Chuť vo fľaši skutočne rozkvitne a výsledkom je bohaté víno plné tmavého ovocia, jemného korenia a nádhernej dochuti. Luca Maroni ohodnotil toto víno 99 bodmi!!!

 

Amarone z juhu 

Rubínovo červené víno s vynikajúcou chuťou. Víno za to vďačí metóde "apassite", odvodenej od techniky, ktorá sa používa na výrobu Amarone: hrozno sa čiastočne vysuší, čím sa stratí veľa šťavy, pričom šťava, ktorá zostane v šupke, je veľmi koncentrovaná. Výsledkom je krásne víno so zmyselnou vôňou černíc, čerešní, sladkých sliviek a nádychom sladkého drievka. Zamatovo hladké na podnebí vďaka zreniu vo francúzskom dubovom dreve. Luxusné víno, s chuťou pripomínajúcou hrušku, vanilku, mokku a bobkový list.

 

V tomto Mezzatia Primitivo-Negroamaro Da Uve Leggermente Appassite Salento sa spájajú mnohé autentické talianske metódy výroby vína. Po prvé, metóda "appassite" (nazývaná aj appassito), ktorá sa používa aj pri výrobe svetoznámeho vína Amarone. Hrozno na výrobu tohto vína sa pred lisovaním najprv vysuší. Hrozno stráca vlhkosť a zároveň získava koncentrovanú silu. Toto sušenie sa zvyčajne uskutočňuje v špeciálnych prepravkách. Mezzatia Vini sa rozhodla pre inú techniku inšpirovanú osobitným podnebím Salenta. Tento polostrov v Apúlii možno najlepšie prirovnať k morskej skale, ktorá sa nachádza medzi Jadranským a Iónskym morom. Morský vietor, ktorý fúka, umožňuje, aby sa hrozno, v tomto prípade miestni hrdinovia Primitivo a Negroamaro, neukladalo do škatule, ale jednoducho sa suší na špajli a vyzerá ako bonsaj. Je to spôsobené metódou prerezávania "Alberello", ktorá je typická pre Salento. Tyčinka nie je zviazaná drôtom, ale stojí samostatne s hroznom v korunke. Absolútne najlepší spôsob pestovania Negroamara a Primitiva.

Dodatočné parametre

Kategória: Fľaša
Archivácia: 2026
Doporučená teplota podávání: 16-18 °C
Druh vína: Suché víno
Krajina: Taliansko
Luca Maroni: 99
Obsah alkoholu: 14%
Odroda: Primitivo
Odroda v detaile: Negroamaro, Primitivo
Rok: 2021
Typ farby: Červené víno
Vinárska oblasť: Apulie
Zlatá medaile: Berliner Wine Thropy
sada: /mezzatia-primitivo-negroamaro-da-uve-leggermente-appassite-box/
lahev: /mezzatia-primitivo-negroamaro-da-uve-leggermente-appassite/

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: