Bufalo Nero Toscane IGT Bianco 2023 Toskánsko

€11,99 / ks
Skladom (2 ks)

Atraktívna vôňa s jablkom, liči, bielymi kôstkovinami a žltými kvetmi. Chuť ovocná a šťavnatá, plná bielej broskyne, Granny Smith jabĺk a limetky. Bohato pestré biele Bufalo Nero s 98 bodmi z 99 možných. Vďaka svojmu vrstvenému charakteru sa dá použiť na širokú škálu kulinárskych spôsobov.  
 

Detailné informácie

Podrobný popis

Atraktívna vôňa s jablkom, liči, bielymi kôstkovinami a žltými kvetmi. Chuť ovocná a šťavnatá, plná bielej broskyne, Granny Smith jabĺk a limetky. Bohato pestré biele Bufalo Nero s 98 bodmi z 99 možných. Vďaka svojmu vrstvenému charakteru sa dá použiť na širokú škálu kulinárskych spôsobov.  
 
Toskánsko, región so zvlnenou a kopcovitou krajinou a domovom mnohých kvalitných vín s nie menej ako 11 DOCG a 40 DOC oblasťami. Bolgheri, Chianti, Brunello di Montalcino, len pár perál z toskánskeho vína, ktoré sú celosvetovo veľmi obľúbené. Hrozno ťaží z vápenitých pôd, tepla a dobrej rovnováhy medzi dennými a nočnými teplotami. To im umožňuje dozrieť rovnomerne a vybudovať aromatickú bohatosť. Napriek tomu, že červené rozhodne prevažuje s cca 85 % celkovej produkcie, nemalo by sa zabúdať na biele toskánske víno.  
 
 
Toskánske biele víno  
 
Trebbiano vedie rebríček, pokiaľ ide o výsadbu bieleho hrozna, nasleduje Malvasia, Vermentino a Vernaccia. Medzinárodné odrody vínnej révy, ako je Chardonnay a Sauvignon Blanc, boli vysadené v malých množstvách. Priemerné biele toskánske víno je plné a aromatické v chuti plnej ovocných dojmov. 

Dodatočné parametre

Kategória: Fľaša
Archivácia: 2027
Doporučená teplota podávání: 11-13 °C
Druh vína: Suché víno
Chuť: Intenzívne, bohaté a komplexné
Krajina: Taliansko
Luca Maroni: 98
Obsah alkoholu: 12%
Odporúčané servírovanie: Tuniak, šaláty, cestoviny so smotanovou omáčkou
Odroda: Chardonnay, Malvasia, Moscato, Trebbiano
Rok: 2023
Typ farby: Biele víno
Vinárska oblasť: Toskánsko
sada: /bufalo-nero-toscane-igt-bianco-box/
lahev: /bufalo-nero-toscane-igt-bianco/

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: